Saturday, January 31, 2009

GARNRENSNING


Nu rensar jag bland mina garner. Så mycket jag har som jag inte visste om. Har lagt annonser på www. Tradera.com. Där har jag oxå stickmarkörer och berlocker. Titta gärna in där, mitt alias är angel59.

Sunday, January 25, 2009Senaste projektet blev en fuskpolo som blev klar igår. Nu har

snöat in helt på en spetsstickad sjal, ska bara hitta ett bra mönster.

Thursday, January 22, 2009

Mera garn

Igår var jag på stickkafet och vi hade bytesdag. Alla verkar ha lika stort garnförråd och när man börjar gå igenom lådorna så hittar man sånt man inte visste att man hade. Gick iväg med en papperskasse och kom hem med en påse till. Vi ska byta nästa vecka oxå så jag ska rota runt i lådorna en gång till. Kom fram till att man har en massa som man bara ska sticka en halsduk av,
och när man tänker efter, hur många kan man ha. En för varje veckodag precis som det finns trosor som har veckodagarna på. Ska leta fram något snyggt sjalmönster och sticka med ett tunnt garn, många på sticket har gjort så fina sjalar, så jag måste oxå prova.

Sunday, January 18, 2009

Fenomen

Vad är det som händer i Skåne. Först en jordbävning och i lördags låg jag på sängen och skulle titta på Körslaget. Precis när det börjat så såg jag ett blått ljussken genom vårt takfönster. Cai såg inte det och jag trodde att det var en sen nyårsraket.

Vill tacka alla som lagt in sina kommentarer. Man blir jätteglad att det är någon som tittat in på sidan.

Thursday, January 15, 2009

Igår kväll började stickcafet igen. Det är alltid roligt att träffa likasinnade med samma passion för garn och handarbete. Man får ny inspiration och utbyter massa mönster och hemsidor som man inte visste om. Nästa vecka ska vi ha bytardag, man tar med sig garn, mönster och annat som man inte har användning av. Ska dyka ner i mina garner och se vad jag kan undvara.

Tuesday, January 13, 2009

LÄNKAR

Har lagt några fina hemsidor som länkar. Titta gärna in där.

TOVNINGHar hittat ett nytt sätt att tova. Använder pepparkaksformar som jag tovar ner i. Man får putsa till det när formen tas av. Änglarna ska få hår oxå. Har fått låna annorlunda formar och även köpt fler på julrean. Det går jättefort och man ska bara försöka få jämt med

ull för annars blir det inte snyggt.

Thursday, January 8, 2009

Vart tar tiden vägen?

Varför har dygnet bara 24 timmar. Har så mycket ideer om vad jag vill göra. Det poppar upp nya ideer hela tiden. Nu får jag varva mellan att tova, sy med pärlor och sticka. Allt material
har jag hemma, det är bara det där med tiden.

Wednesday, January 7, 2009

PÄRLORJag hittade pärlänglar i gömmorna och lade ut dom på Tradera. Fick jätterespons och alla såldes, så nu håller jag på att göra fler. Har 9 lådor med pärlor i alla färger som jag tänkte använda upp.Det känns skönt att kunna minska lagret litegrann.

Tuesday, January 6, 2009

STICKOR

Har börjat på en tröja i 3-trådigt ullgarn som har legat jättelänge.
Tog ett gammalt mönster och gjorde upp hur många flätor det
skulle bli. Detta är framstycket och ska göra baksidan i slätstickning. Lotta i Gbg (min stickande svägerska) har köpt
Knit Picks stickor till mej och nu vill jag inte sticka med något
annat.Sunday, January 4, 2009

Mina nya änglar


Nu ska jag börja använda min blogg på riktigt. Här är bild på mina senaste
änglar. Nu får dom namn och blir mer personliga. Ska berätta varför det
blev så lite senare.