Wednesday, April 29, 2009

STICKCAFE

Idag var det sista gången jag var på stickcafeet. Ska börja på gympa i varmvattenbassäng och naturligtvis är det samma dag. Min kropp kommer nog att vara riktigt öm dom första gångerna. Förhoppningsvis kommer min värk att må bra av det varma vattnet. Tråkigt att inte gå och sticka med mina kompisar, man har alltid så mycket att prata om. Ikväll hann man inte komma förrän att det var dags att gå hem. Idag var vi oxå ute i Lotta och Christers trädgård och tog en kopp kaffe och solade lite. Imorgon blir det en tur till Smygehamn på kvällen, vet inte vilka som
har fått tillstånd att elda, det är ju så torrt. Ska passa på att ta foto till min hörna.

Tuesday, April 28, 2009

SOMMARKÄNSLORIdag fick jag riktiga sommar känslor så jag gjorde lite jordgubbar. Igår hade vi picknick vid havet igen men tyvärr så blåser det alltid här på sydkusten. Kaffet kallnar så fort. Ska försöka fixa lite till med bilder till bloggarna idag. Men först får man ha lite kaffe så att knoppen hänger med.

Monday, April 27, 2009

MINA KAKOR MM

Håller på att bygga upp en ny blogg där mina saker finns som är till salu.
Där blir bilder och priser på allt, så att man slipper maila för att få priser.
Nu är jag inget proffs på layouter och annat, så det kommer nog att ta lite tid. Men som man säger "man lär så länge man lever". Om man klickar på
bakelsen kommer man till ÄNGLASTINAS HÖRNA som den får heta.

Friday, April 24, 2009

PRINCESSBAKELSE

Idag har jag komponerat en princessbakelse med grädde på toppen. Nu vill jag göra hur många som helst i olika färger. Det blir lite många bollar i luften i mellanåt. Får ta fram ett arbete i taget. Imorgon blir det bilar och lite socialt med kompisar så då får jag vila mina armar.

Thursday, April 23, 2009

GRODA

Här kommer nästa. Blev inte riktigt nöjd, men han duger. Har satt piprensare i bakbenen så att det går att sätta honom lite olika. Nu ska jag börja med en giraff. Ha en skön och solig efermiddag

Monday, April 20, 2009

UTSIKT


Idag är vattnet alldeles stilla i hamnbassängen. Det dröjer inte många dagar tills vi inte ser vattnet mer. Alla träden har knoppar. I helgen var det en runda på torget, där finns en garnbuss varje lördag så det blev några nystan. Sen blev det kaffe på vattentornet, ute i solen, det va jätteskönt. Har varit ute på stranden och gått en runda, jag har en konstig last, gå på stranden och plocka glasskärvor. Dom har blivit slipade ute till havs och är mjuka och i alla färger, tydligen kastar folk flaskor i vattnet, många är gröna, förmodligen står folk och dricker öl på våra färjor och sen kastar ut dom. Har en stor burk med skärvor. Nu ska sätta mej och virka en stund.

Wednesday, April 15, 2009

PÅSKCRUSING


På långfredagen var det premiär med bilen. Efter en lång vinter tittar alla ut med sina fina bilar.
Det kom säkert ett femtiotal bilar som ville ut och crusa. Fast solen va framme så blåste det som vanligt och man blev lite kall om öronen. Efter alla år man varit ute borde man lärt sej att alltid ha ordentligt med kläder på sej. Bilden är på vår bil. Håller tummarna att det blir fint väder på
nästa utflykt.

Tuesday, April 14, 2009

BRÖLLOPSTÅRTA

Här kommer lite nyheter, en bröllops-
tårta, den blev ca 6,5 cm och den lilla
cupcaken blev 4 cm och underbart söt. Ska göra tårtan i dubbelt garn så den blir större. Den lilla jordgubben är pricken över i:et.

Igår tog vi bort äggen från Klara och Jocke, dom har legat i en månad nu och inget hänt. Dom var inte befruktade. Nu kommer dom att starta om och vi får hoppas att Jocke kommer på hur man ska "göra". Det hade varit underbart om det blivit små jackos. Nu kallar kaffet och tovningen, ha en skön efermiddag.

Friday, April 10, 2009

Nu har det blivit en kaka till, en bakelse med chokladglasyr och jordgubbar på toppen. Ska börja på en bröllopstårta sen.
Idag ska vi ut med finbilen, premiär för säsongen. Perfekt väder har vi oxå
så det kan inte bli bättre.

Thursday, April 9, 2009

GLAD PÅSK

JAG ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT GLAD PÅSK.

Hoppas att ni får riktigt fint väder, dom har ju lovat det.
Vi får passa på att vara ute i solen och insupa vårluften.
Ta det försiktigt med äggen!

Tuesday, April 7, 2009

BURKAR MED GARN

Det ser kanske konstigt ut. Har fått 20 metallburkar med ullgarn av min sjukgymnast. Ett bra knep om man vill slippa djur odyl. Det finns garn i alla möjliga färger. Ska bara behålla lite grann eftersom jag bestämt att inte ligga på för mycket garn, ska dela med mej till mina bästa stickvänner.

Sunday, April 5, 2009

HELGJOBB

Här är helgens nya kakor. Gårdagens solvärme gav energi och skaparkraft. Det kommer mera. Nu får jag ta några timmar ledigt innan händerna börjar protestera. Har gått med i http://stickn.ning.com och ska bara försöka lägga in bilden som hör till, har inte riktigt lärt mej alla termer mm.

Wednesday, April 1, 2009

SNART GLASSTIDER


Snart är det vår och sommar och vad passar väl bra då, en glass. Komponerade ett eget mönster. Sen blev det en mockaruta. Den konstiga dockan är till för de riktigt små barnen, den kallas "barnets första docka".
Vi har lite sorg här idag, en av våra småfåglar dog i natt. Det var en hane och honan "freja" som hon heter sitter och kallar på honom, riktigt hjärtskärande. Vi ska naturligtvis försöka fixa en ny man till henne men dom är ganska svåra att hitta.