Monday, June 29, 2009

TRÄDGÅRDSMUS

Jippi, jag ska va med och virka en trädgårdsmus. Dom är så makalöst söta och man kan ha olika kläder på dom. Det ska bli kul. Annars så är mitt favoritdjur en igelkotte. Har tyvärr inte hittat något bra mönster där man får fram det söta ansiktet. Om någon av er vet något fint mönster så lägg gärna en kommentar.
Önskar alla en skön eftermiddag i värmen

Saturday, June 27, 2009

PINGVIN


Här kommer pingvinen Isak som bygger bo i mina smultron. Han får gärna bo där. Har kommit på att alla mina djur har fått pojknamn, det får jag ändra på. Har varit en runda på torget idag och köpte massa garn från vår garnbuss. Skulle ha lite starka färger till mina amisar men det va lite dåligt med det. Får leta någon annanstans i veckan.
Vi hade ett litet "möte" igår om stickhjälpen. Det var Lena,Kerstin, Anne och Maria och jag. Det är mycket man inte tänker på när man startar ett projekt. Att få stickat och annat är inte det stora problemet, utan hur man ska få fram pengar som kan bekosta transporter eller postavgifter. Inriktningen går till Baltikum, vi ligger ganska nära varandra men sicken skillnad på våra liv. Alla vi som stickar och virkar har ju massor av restgarner som kan räcka till typ mössor, vantar och annat man kan behöva i kylan. Om ni är intresserade av att hjälpa till eller läsa om projektet, så klicka in på Stickhjälpen i sidan.

Thursday, June 25, 2009

En OAS på ÖSTERLENIgår va jag och Cai på tur till Skillinge, Österlen. Där finns ett underbart ställe som heter Östangård. Det är bed & breakfast, resturang, cafe och butik. Jag lämnade lite amigurumisar
och en massa kakor till butiken. Där fanns hantverk av alla slag. Som ni ser på bilden med sängen, så blev man rent tagen av miljön och där finns möbler utanför så att man kan sitta och njuta av tystnaden. Fick en ide att man kanske kan gömma sig där när jag 0:ar i höst.
Vi drack kaffe ute under träden som skuggade skönt från den värmen som var igår(tycker inte om för varmt väder). Jag kan verkligen rekommendera er att åka dit om ni är ute och kör. Jättemysigt ställe och trevlig
personal. Titta gärna in på deras hemsida. www.ostangard.nu

Friday, June 19, 2009

TREVLIG MIDSOMMAR

Vill önska alla bloggare en Glad midsommar
och hoppas att vi får fint väder. Här i söder
lyser solen och ca 15 grader varmt. Man får
ta en extra tröja på sig.

Wednesday, June 17, 2009

KAKOR I LÅNGA BANER
Här är två härliga bilder från Frida i Vällingby som "samlar" på mina kakor. Där fattas några sorter så det är perfekt med ett så fint, stort fat.
Underbart fönster med så bred fönsterbräda som man kan fixa till.
Jag bor i lägenhet och har jätteliten bräda, så där får på sin höjd någon kruka. Tack för dom fina bilderna och att jag får använda dom.

Tuesday, June 16, 2009

VINNAREN I TÄVLINGEN

Nu är tävlingen slut. Kul att ni ville va med. Har hittat jättefina bloggar hos er. Och vinnaren blev Ulricha. Om du vill höra av dej till stina.holst@tele2.se så att jag får din adress.

Monday, June 15, 2009

VISITKORT


Idag kom mina nya visitkort. Har tagit bort mitt telenummer och satt dit bloggadressen istället.
Blev jättenöjd. Korten är jättebilliga, har beställt från Vistaprint.

Sunday, June 14, 2009

PÅMINNELSE

I morgon är det sista dagen på min utlottning. Dragningen blir på tisdag förmiddag.

LOPPIS FYND


Igår eftermiddag körde vi till en loppis och trodde att det bara va skräp kvar. Hittade denna keramiktavlan med en stickande dam och den fick följa med hem, väldigt passande. Samlar oxå på ett turkost lerkeramik som är av Aldo Londi från Italien, och där hittade jag två jättestora fat och en vas, total lycka. Visserligen har man knöfullt med saker men man kan inte låta bli.
Nu har vi fått tillbaka solen, superskönt. Får hoppas att det håller i sig så att man kan sitta ute och pyssla. Ska köra till Malmö imorgon och köpa garn och ull hos Panduro. Vi skulle haft vår garnbuss på torget igår men dom stannade hemma eftersom det var busväder och jag behöver mörkbrunt bomullsgarn och överallt jag varit så har dom inte just den färg man behöver. Får hoppas på bättre lycka imorgon.

Friday, June 12, 2009

Regnet öser ner

Idag har det regnat hela dagen och stormat, översvämmningar överallt. Mina blomlådor är fulla av vatten. Synd på alla som slutat skolan idag och skulle sitta ute, tälten hade nog försvunnit.
SMHI har lovat bättre imorgon, men någon sommarvärme är det inte. Vi ska på bilutställning här i stan, men regnar det får det bli stickcafet istället. Det ska hållas på ett konditori inomhus.

BOK

Var på stickcafe i onsdags, sista gången, och fick denna fina bok av Anita, den har ens inte varit öppnad. Där är många söta djur och leksaker. Ska ge mej på flodhästen som finns på framsidan.

Monday, June 8, 2009

Helgen

Allting blev tvärtom denna helgen. Vi skulle åka till Danmark i lördags men vi var så trötta att vi stannade i stan istället. Här var det motorshow, så vi var runt i stan och tog en fika i solen. Igår skulle Cai ha dialys men upptäckte att det fattades grejor så nu får det bli idag istället. Fick ganska mycket monterat igår och den här lilla Nasse blev så söt. Idag ska jag fortsätta med mina kakor och jordgubbar.

Friday, June 5, 2009

KAKA


Idag har jag "bakat" en nya kaka, den var jätterolig att göra. Har oxå skrivit ett mönster på dammsugare, tänkte lägga ut det här när det är renskrivet. På virknålarna har jag en delfin, en katt och princessbakelser och naturligtvis jordgubbar.
Imorgon ska vi köra över bron till Danmark. I Dragör är där krämarmarknad som är liknande
som Kiviks marknad. Ska bli jättekul, men tyvärr så är kronan ingenting värd, 1,50 för en dansk krona, så det blir nog inga stora köp. Man får ta det som en utflykt istället. Får hoppas att det blir lagom väder, inte för varmt och inte för kallt och regn.

Thursday, June 4, 2009

TÄVLING

TÄVLING Nu har det snart varit 1000 besökare hos mej. Lottar ut ett 100gr sockgarn, en radräknare, massa egentillverkade stickmarkörer och en liten pärlängel i rosa. Sista dagen blir den 15 juni. Låna gärna bilden.

Tuesday, June 2, 2009

SMYCKEN


Idag fick jag mina efterlängtade smycken. Halsband till höger och örhängen till vänster. Blev så glad när jag hittade dom på Tradera, men sen strulade posten till det och säljaren skickade nya igår, och idag kom båda paketen. Dom passar så himla bra till mitt hantverk.
Har en spännande grej på gång och jag berättar om det lite längre fram.
Snart har där varit 1000 st inne på min blogg och det är jättekul att visa sina saker och läsa om andras projekt. Tänker ha en utlottning strax så håll ögonen öppna den närmsta veckan.