Friday, July 31, 2009

KATTIgår föddes en liten katt som heter Rosalie. Från början så skulle där inte vara några armar men det såg lite konstigt ut, så då fixade jag det till henne. Hon fick ett vackert pärlhalsband som matchar.

Sunday, July 26, 2009

Bilutställning

I lördags va vi på bilutställning i Simrishamn. Alla bilarna fick stå längs kajkanten. På bilden va det mulet väder men solen kom fram emellanåt så vi fick lite färg i ansiktet. Som vanligt när vi kör ut så har jag en kasse med sticke eller virkning med mej, men det blir aldrig tid något sådant. Träffar alltid en massa bekanta och det är många som kommer från olika platser som man inte sett på länge, så där är mycket att prata om.
Där ute på Österlen är en massa antik, loppis och konstnärsställen. Priserna ligger där efter också. Mycket högre priser eftersom det är "poppis" att handla där. Vi körde in på några sk
antik och retro ställen, men där va inget roligt alls. Det är inte ofta annars som man kommer hem tomhänt från någon loppis. Idag körde vi till en byaloppis, så det blev en väska till mej och Cai hittade en buddha-figur.

Friday, July 24, 2009

PAJ


Här är mina senaste bakverk. Nu blev det en choklad och en pumpapaj. Dom är ca 10 cm i diametern. Gör säkert med andra "smaker" oxå. Det är kul att prova på nya modeller. Ska
göra några möss av det nya garnet från Drops.

Tuesday, July 21, 2009

Fadderbarn

Här är bilder från vårt fadderbarn Panhikumar från Indien. Har varit med honom i 10 år nu och han har fyllt 13 år. Här är oxå en bild av hans mormor som han bor hos. Hans föräldrar bor i en
helt annan provins. Vet igentligen varför han blev kvar hos henne, tror att dom inte hade råd att modern gick hemma med honom, utan att dom måste jobba båda två för att klara sig. Panhikumar är duktig i skolan och senast vi fick brev ville han bli lärare, och på fritiden spelar killarna i byn fotboll. Dom har ett ställe i byn som dom kan se på tv i, en samlingspunkt. Det är utedass som gäller. Det är roligt att kunna hjälpa någon som behöver det och just att vi får uppgifter om hur det är med honom och familjen. Organisationen är PLAN och jag vet inte hur länge dom ger honom vårt stöd. Ska han fortsätta att gå i skolan behövs ju pengarna.

Sunday, July 19, 2009

Nytt garn

Idag fick jag en leverans från Göteborg. Lotta hade handlat hos Deisy design till mej. Det är rea på vissa av Drops garner och då kan man inte motstå att handla. Det blir nog några trädgårdsmöss till. Såg någon som gjort små barn oxå. Tekla får ju ha en man först och sedan kan dom få barn.
Har antagit utmaningen om Yemen-västar till Stickhjälpen. Har börjat dra i mina garnlådor som står innanför all min ull,har ett par stora plastväskor från Lagerhaus, och imorgon får jag försöka gå igenom allt igen och se vad som gömmer sig i lådorna.

Saturday, July 18, 2009

Massa montering


Idag har det blivit en massa sy pärlor och sy ihop. Det blev ett helt fat fullt.
Min trädgårdsmus "Tekla" fick sin klänning och hon fick fina knappar för att reta grannkatten.

Friday, July 17, 2009

ÄLGEN HELGA

Idag blev Älgen Helga klar. Hon kan stå oxå, men inte på glatt underlag. Jag har virkat henne i dubbelt garn. Får göra en Helgen och några barn oxå.

Wednesday, July 15, 2009

Kakor i nyckelknippan
Småkakor i nyckelknippan.
Dammsugaren är 5 cm och kexet 4 cm. Priset är 30:- inkl porto.
Intresserad, skicka ett mail till

FIKASTUND
Igår kväll var vi i Löddeköpinge på motorträff. Det är varje tisdag hela sommaren och en bit in på hösten. Alla amerikanare, mc och eubilar står på varsitt fält. Som igår när det va perfekt väder så brukar det va upp mot 2000 fordon. Här är bilder när vi sitter och fikar framför vår bil. På ena bilden sitter Anki med oss och på andra bilden är Lars. Det var så skönt att sitta o fika och snacka skit. Man träffar många kompisar som man inte sett på ett tag.

Sunday, July 12, 2009

KRINGLA


Idag blev en ny kaka färdig. Fick tips om en kringla och det blev lite klurande innan jag blev nöjd med den. Tar gärna emot tips på andra kakor att prova på. Ibland blir man insnöad på vissa saker och det är stopp på ideer eller så har man för många på en gång och inget blir färdigt.

Friday, July 10, 2009

Berlocker


Fick hem nya berlocker från USA idag. Stickad tröja, garnnystan, ett par symaskiner och saxar som jag haft innan. Nya blev en mugg latte, läkare, mobiltelefon, väska/i lowe shopping och dator/you got mail. Tyvärr har priserna gått upp ett par kronor per berlock. Det finns massor av härliga berlocker "over there", ska försöka ta hem lite fler nya.
Klicka på bilden så blir den större.

UTFLYKTIgår va vi på tur till Smygehuk som är Sveriges sydligaste udde, det ligger bara en kvarts körning från oss. Där va mycket turister eftersom det inte va badväder. Det blåste jättemycket så vi fick hålla i kopparna. Inne i magasinet finns konstutställning varje sommar och det är alltid kul att se om där är något nytt. Det ena fotot är på en ugn, en såkallad kalugn. Det finns många fler norr om byn. Kul att dom har fått stå kvar.
Det blev stopp på fiskrökeriet och köpte lite rökad pigghaj och torskfile och en romsås. Bara att koka lite potatis och sen va middagen färdig. Vi kör ganska ofta dit nu på sommaren och man får börja i den ena sidan av disken och gå till andra. Mycket mums.Wednesday, July 8, 2009

GLÄDJE OCH SORG

Detta är "delfinen" Bosse, men liknar en haj, så då får han va det. Idag håller jag på att avsluta lite tovade kakor, men det rycker i virkhanden. Fick låna 3 japanska amigurumiböcker av Maria och där är så härliga djur, vill göra alla. Igår va Lotta och köpte Saffran-garn till mej i Göteborg,
det är rea på garnet, men hörde att det kanske ska utgå, får nog skicka bud om några nystan till.

Tittade på minnestunden för Michael Jackson igår. Man fick en tår i ögat när dom hyllade och sjöng för familjen. Ofta skrivs det så mycket, rentut skit, när folk lever, men så fort någon dör så har dom varit rena helgon. Det kommer nog att spekuleras en massa om honom och barnen nu.
Jag har läst en bok om hans uppväxt för många år sedan, hur han blev av med sina ungdomsår.
Hoppas att han får lugn och ro nu. Vila i frid.

Monday, July 6, 2009

MÖNSTER


Nu i helgen har vi varit barnvakter till Trix, 13 år, som Lotta o Christérs hund. Här är bilder när vi var ute på utflykt till Grönalund, där har det funnits ett gammalt danshak i början på 1900-talet. Det va jättevarmt så vi satt i skyggan. Trix är inte så social i början men lagom när han ska åka hem så går det bättre. Djur är roliga.
Här är en sida som har massa gratismönster finns på www.dailycrocheter.com. Den finns oxå för stickning.