Friday, June 17, 2011

TASKIGA MÄNNISKOR

Ville visa mina nya garner. Rullarna är bomullsvarp och


härvan är jutegarn. Har en tanke att kanske virka någon


korg eller väska. Jag får ha det liggande framme och spåna,


så kanske det poppar upp någon annan ide.


När jag var på utställningen förra helgen inträffade en mycket


tråkig sak. Vid mitt bord står det fullt med männsikor och


tittar och frågar om mina saker och någons man står en bit


bakom. Sidan om honom står en utställare med smycken


som vänder sig till honom och säger"här kan du titta på


riktig konst", hon tittar sedan på mig och flinar. Jag blev


så himla illa berörd och resten av min dag blev helt plötsligt


fördärvad. Jag förstår inte hur en människa kan vara så elak.


Jag känner emellanåt nu efter, att kanske det jag gör inte är


något att visa eller sälja, jag tappade i alla fall lite av lusten att


skapa något nytt.

20 comments:

Stickmyran said...

Men fy vilken taskig människa. Hoppas ingen köpte något av henne. Men det du gör är super fint.

Margita said...

Tappa inte lusten bry dig inte tyvärr finns det hntverkare som inte kan erkännas andras alster det tyder på dåligt självförtroende. Låt dina köpare avgöra. Lycka till vid nästa utställning.

Margita said...

Bry dig inte en del människor kan inte erkänna andras alster lycka till vid nästa utställning

Änglar & Hjärtan said...

Nej, du ska inte sluta med det du gör! Du gör fina saker! Bry dig inte om sådana människor! Jag står ofta på marknader och får mkt beröm av passerande människor och andra utställare... det stärker mig! Men rätt som det är kommer någon förbi som står en bit bort, tisslar och tasslar lite och sen hör man dem säga till varandra att "sådant kan jag minsann göra själv", eller "herregud att folk betalar för sånt här" osv. Men jag säljer bra på vissa marknader, på andra inte så bra... Det finns alltid självgoda människor som inte uppskattar andras kunskaper, kanske avundssjuka?! vad vet jag... Men fortsätt med det du gör och bry dig inte om sådana dumma kommentarer!

Mia stickar said...

Fy så elak människa! Blir alldeles paff, hur kan man vräka ur sig nåt sånt. Tänk på att dina saker är skapad av en männniska med glädje för att sprida glädje, inte elakheter. Det är konst!
Kramar och ny inspiration önskar jag dig!

Anna said...

Osäkra människor har ofta ett behov av att såra andra för att förbättra sin självkänsla. Kanske sved det att det att det var många som var intresserade av dina saker?
Du gör jättefina saker, låt inte någon bitter främling övertyga dig om något annat!

Chris B said...

Alltid uppskattat dina alster.
Mer välgjort, är svårt att
prestera.Tyvärr finns det
"negativa tyckare" runt om oss.
Det är dom som är dom svaga.

Fiff said...

Vissa människor har verkligen ingen insikt och tror att de är bäst i hela världen. Det spelar ingen roll vad man gör, för det finns alltid idiotiska människor.

Jag tror att när det har gått ett tag så bleknar denna händelse.

Jag var med om en helt absurd sak när jag va o handlade för nån månad sen. Jag körde med min kundvagn, och det står en gubbe mitt i gången, och kliver ut rakt framför mig, så jag körde på honom med vagnen. (läs:jag nuddade honom på benet). Jag säger såklart; åh, förlåt mig, det var inte meningen, och är vänlig. Då vänder han sig om och och typ skriker: vad fan håller du på med? Se var du går nånstans!! Och jag bara sa: ja, men förlåt mig, det var verkligen inte meningen. Han: Ja, det är lätt för dig att säga, det är inte din hälsena!! Jag: ja, men jag har ju bett om förlåtelse, vad vill du mer att jag ska göra? Han: du får ju för fan se var du går nånstans. Jag: Ja, men jag har ju bett om ursäkt. Och du kunde ju faktiskt kolla var du går också, eftersom du klev ut rakt framför mig...

Jag va skiträdd och trodde nästan han skulle slå mig.
Ehhh...hallå, självinsikt? Nej, skulle inte tro det.
Och hur vänlig och snäll man än är så drabbas man ändå av idioter ibland. Hoppas min absurda berättelse hjälpte lite...jag va chockad ett bra tag efteråt, men nu tänker jag inte på det längre. Hoppas det blir likadant för dig! KRAM

Mmatilda said...

Ja tänk att det finns såna där människor, suck. Tänk så UNDERLÄGSEN den där människan antagligen kände sig som var tvungen att säga så där då alla stod och beundrade just det som DU hade gjort.
Och du ska veta att jag har grubblat mycket i mitt liv på vad som är FINT och inte FINT - vad som är KONST och inte KONST - vad som är värt nåt här i livet och inte. Utan att finna några rätta svar naturligtvis, ju mer man grubblar desto svårare blir det. Man måste bara gilla det man själv gillar. Och du kan vara stolt över alla saker du har gjort, du har ju gjort dem så bra, och det var ju dina saker som folket stod och tittade på!

Försök att minnas de positiva människorna du mötte och glöm bort skithögarna!

Och lycka till med korgprojektet!

Gerda-Thyra said...

Låt inte en sådan taskig människa ta lusten från dig att skapa och visa det du gör!
Alla har vi olika tycke och smak... det finns alltid något för alla!
Den hantverksförsäljaren kan inte vara omtyckt av sina medutställare och då står hon sig ganska slätt i konkurransen!

Pysselkiisen said...

Såna människor är det bara att nonchalera! Uppenbart att personen ifråga inte har någon kunskap om det vi pysslar med så låt det bara rinna av dig. Att skapa med garn är något fantastiskt och kreativt som vi ska vara stolta över att vi kan! Dessutom är det ju väldigt "inne" att sticka och virka nu så håll huvudet högt och fortsätt skapa!!

mosteringalisa said...

Det var taskigt sagt,du som gör så fina saker.Men tyvärr finns det gott om dumma människor.Hon var säkert bara avundsjuk,kan nog inte ens virka själv.

Pia said...

En del människor ska bara vara tysta om de inte kan vara snälla. Du gör jättefina grejer och jag tror att hon nog lite avundsjuk på dig att så många var intresserade av ditt utställningsbord och inte hennes.
Ha en bra dag =O)

lotta öster om heden said...

Kom igen ta inte till dig
Du kan Du vill Du vågar

lotta öster om heden said...

Kom igen
Du vågar
Du kan
Du vill

SUADDA said...

Mitt sätt att handskas med sådana människor...(och tro mig jag har mött både det ena och det andra i den vägen) är att låda dem bara passera förbi en lika fort som de kom in i ens liv. De skall inte få förstöra humöret och inte värda att ens slösa en massa energi och irritation på....och definitivt inte bli sårad av! Då har de ju uppnått sitt mål! Och det nöjet vill jag inte ge dem! Vet att det kan vara lättare sagt än gjort. Men det är så jag brukar FÖRSÖKA tänka och det har hjälpt mig en del! Ett annat sätt är att försöka göra dem lite "mindre" och genom att tänka att sådana människor som kläcker ur sig dumheter faktiskt inte "förstår bättre". Kankse var det heller inte så illa menat utan bara ett plumpt sätt att försöka skoja. Det bästa är väl att ifrågasätta vad personen menade med vad den sa så den får förklara sig.....men det är ju inte alltid man finner sig eller har lust att ta striden.

Så försök att inte bry dig. Du ska vara stolt över dig själv!

Dessutom gör du så jättefina saker! KRAM!

Östangård said...

En person som pekar ett finger på någon annan, pekar tre fingrar på sig själv. Ett sånt uttalande säger mer om den personen än om dina helt underbara verk och din helt underbara person. Kram

Rät&Avig said...

Ja, man slutar aldrig förvånas!!!!
Låt inte sådana människor stjäla energi!
Jag är säker på att din inspiration kommer tillbaka.
Glad Sommar!
/Ann-Britt

Manduzana stickar said...

Vad i hela fridens namn! Stackars ynkliga människa som uppenbarligen inte fattar att hantverk är det bästa som finns!

Mina händer,Min själ. said...

Sådana människor kallar jag för avundsjuka!! Gör ditt hanverk,det är ditt och försök att inte bry dig om sådan avundsjuka det tar för mycket energi.Skapa ditt det du gör är helt underbara saker!!!! Din blogg ligger i mina favoriter tittar in varje dag,sträck på dig du är superduktig.Kram Birgitta