Tuesday, January 25, 2011

Hjälp

Har inte kommit på hur man gör när man ska länka i texten.

T ex ...........Änglastina......... och att man kan klicka och komma

in på min sida. Hoppas någon kan hjälpa mig och förklara.

4 comments:

Linn said...

när du skriver ett inlägg, så finns det en knapp däruppe där man lägger in bilder, och där fyller man i rutan som ploppar upp, den hemsideadressen du vill länka till och sen trycker du okej eller vad det nu står=) sen kommer det upp som en html kod i ditt inlägg. och där fyller du i mellan <> dom där tecknen vad du vill att det ska stå på texten som du länkar till. som änglastina som du skrev i din text. förstod du nått?

gummiapan said...

Hej, hej!

När du har skrivit in ex. Gummiapan så markerar du det, och sen klickar du på ikonen som ser ut som en liten jordglob med en kedja ovanpå! Då öppnas ett nytt fönster, och där skriver du in adressen som du ska länka till - ex. http://gummiapan.blogspot.com
Sen sparar du det - och vips!Så har du länkat!
Tänk på bara, att om du kopierar din länk och klistrar in den i fönstret som öppnas upp så måste du ta bort en omgång av http://.
Det står redan färdigt i rutan, och om du då bara klistrar in din länk så fungerar den inte!

Hoppas att du förstod - annars kan du höra av dig!

Kram
// Jea

Pysselkiisen said...

Åh inte ska du behöva vara ovetandes så länge till :) När du skriver inlägg så finns det en liten ikon som ser ut som en bit av en kedja (eller evighetssymbolen om du känner till den, en liggande åtta alltså. bakom syns en jordglob och det är bredvid den ikonen som man kan byta färg på texten med). Markera ordet du vill ska vara länkat, klicka på den lilla ikonen och skriv in adressen till dit länken ska vara, klart!

Fiff said...

Numera är det lite lättare, eftersom blogger har lagt till funktionen "länka" när du skriver ett inlägg. Så ska du länka i ett inlägg så klicka på länka, och sen skriver du in dit du ska länka, och vad länken ska "heta". Man kan också klistra in en html-kod, men det är lite mer jobb. Hoppas det var det du menade :-)